CASA Beheer flyer CASA

DOWNLOAD BROCHURE CONTACT LOGIN HOME

 
 
 
 
 
 

Actieve VvE

Actieve VvE: garantie voor onbezorgd wonen! Met de koop van uw appartement bent u automatische lid geworden van de VvE met alle bijbehorende rechten en plichten. Ook indien de VvE 'slaapt' krijgt u er vroeg of laat mee te maken! Immers, een gemeenschappelijk dak zal ooit wel eens gaan lekken of dat de standleiding van de riolering onverwacht verstopt kan raken. In zulke gevallen is een actieve VvE onontbeerlijk, er moet immers snel een loodgieter geregeld worden. Dit is niet het grootste probleem maar hoe zit het met het betalen van de rekening? In een slapende VvE schiet een van de eigenaren dit bedrag misschien voor zonder de zekerheid dat iedereen zijn deel zal meebetalen.


Een ander voorbeeld: meestal hebben de leden van een slapende VvE een individuele opstalverzekering. Maar wat gebeurt er wanneer er brand uitbreekt en uw onder- of bovenbuurman niet verzekerd is? De kans is groot dat er in zo'n geval geen of onvoldoende geld wordt uitgekeerd om de schade aan het pand te herstellen. Bovendien zal de schade afwikkeling doorgaans moeilijk verlopen omdat er meerdere verzekeringsmaatschappijen bij betrokken zijn. Een collectieve opstalverzekering voor de gehele VvE is daarom onontbeerlijk. CASA Vastgoedmanagement bv kan bemiddelen in een goede opstalverzekering, het geeft allereerst zekerheid en het levert daarnaast een aanzienlijke kostenbesparing in de verzekeringspremie op.


In een slapende VvE schuilt echter nog een gevaar, door niet tijdig de noodzakelijk onderhoudswerkzaamheden uit te voeren kan na verloop van tijd achterstallig onderhoud aan het gemeenschappelijk casco ontstaan. Hiervoor is de gehele VvE, slapend of niet, verantwoordelijk. De VvE: van slapend naar actief. Een actieve VvE zorgt ervoor dat u minder snel voor onaangename verrassingen komt te staan en is daarmee veel meer dan een wettelijke verplichting. Met ingang van 1 mei 2008 is elke VvE verplicht om geactiveerd te zijn en te werken met een meerjarenonderhoudsplanning.

CONTACT:

MARSSTEDEN 114
7547 TD ENSCHEDE
TEL:053 4500163
FAX:053 4280750
CASA VASTGOEDMANAGEMENT BV

© COPYRIGHT 2019
DISCLAIMER